Szkennelés az e-Szignó segítségével

Felhasználói útmutató a MICROSEC e-Szignó alkalmazáshoz

Az elektronikus cégeljárás során gyakran előfordul, hogy a beadandó dokumentum csak papíron létezik, így azt át kell alakítani elektronikus dokumentummá. Ehhez a papír alapú dokumentumot először be ke szkennelni.
A szkenneléshez használható bármilyen szkennelő program. Az aláírás létrehozó és ellenőrző programokban (e-Szignó vagy MOKKA) is található beépített szkennelő program.
Ez az útmutató a szkennelést az e-Szignóba beépített e-Szignó Scanner programon keresztül ismerteti.

(Több oldalas dokumentumok esetében könnyebbséget jelenthet, ha nem kell az összes oldalt szkenneli, hanem csak azokat, amelyek aláírást tartalmaznak. Haladó számítógépes felhasználók részére ajánljuk, hogy olvassák el a Word dokumentomok konvertálásához írt segédletünket is.)

Szkennelés e-Szignóval

Az e-Szignóba épített szkennelő funkció elindításához válasszuk ki a Dokumentum menü Beillesztés szkennerről menüpontját, vagy kattintsunk a pirossal bekarikázott gombra.

e-Szignó Scanner indítása

A felnyíló ablakban válasszuk ki az Oldalak menüben a Szkennelés... pontot vagy kattintsunk itt is a szkennert ábrázoló gombra.

Szkennelés indítása

Az ablakban ki lehet választani hova szeretnénk az aktuális oldalt beilleszteni a dokumentumban, illetve milyen beállításokkal történjen az oldal beolvasása. A szkennelés minőségére vonatkozóan az elektronikus cégeljárás során fekete-fehér színmélység és 240 dpi felbontás az ajánlott (lsd. technikai feltételek). Ha több oldalt akarunk beolvasni, a Szkennelés több menetben opciótpipáljuk ki. Amennyiben több szkenner is csatlakozik a számítógéphez (például hálózati szkenner is van), akkor a Forrás kiválasztása gombbal jelölhetjük ki a használni kívánt szkennert.

e-Szignó Scanner beállításai

Az OK gomb megnyomása után a beállítástól függően elkezdődik a beolvasás vagy megjelenik a szkenner saját beállításainak ablaka. A beolvasás után láthatjuk az utoljára beszkennelt oldalt, illetve a bal oldalon a már beolvasott dokumentumok kicsinyített képeit, melyekre kattintva megtekinthetjük a többi oldalt is.

Az eszköztárak segítségével könnyen, gyorsan alakíthatjuk át a beolvasott oldalakat, például átrendezhetjük az oldalak sorrendjét vagy tájolását.

Eszköztár

Eszköztár

Miután összeállítottuk a benyújtandó dokumentumot közvetlenül beilleszthetjük az elektronikus aktánkba PDF formátumban, vagy előtte elmenthetjük a Fájl menü Mentés pontjára kattintva. Az e-Szignó program ezután megkérdezi milyen néven kívánjuk beilleszteni az elektronikus kérelembe. Olvassa el az elektronikus kérelem összeállításról szóló útmutatónkat is.