Gyakran feltett kérdések

A cégjegyzésre jogosultaknak is rendelkezniük kell elektronikus aláírással?

Elegendő, ha az eljárásra jogosult jogi képviselője rendelkezik elektronikus aláírással.

Hogyan használható fel az elektronikus okirat?

Jelenleg az elektronikus cégeljárás az egyetlen valóban teljes körű elektronikus ügyintézési lehetőség. A közigazgatás többi területét jelentősen megelőztük ezzel, de várhatóan más szakterületek is hamarosan felzárkóznak majd, és akkor az elektronikus cégiratok használhatósága nagymértékben megnövekszik.

Kötelező az elektronikus cégeljárás?

2008. július 1-jétől kötelező az elektronikus cégeljárás.

Hogyan igényelhető vissza a tévesen ill. többszörösen befizetett díj?

Cégbíróság, ill. a Cégszolgálat számára visszautalási kérelmet kell írni, melyhez csatolni kell az illeték ill. a költségtérítés befizetéséről szóló igazolást.

Felhasználható-e a már befizetett díj más eljárás kapcsán?

Nem, az egyes ügyazonosító számokra történő befizetés csak egy eljárásban, egyszer teljesíthető.

Naprakészek-e a szolgáltatott céginformációk?

Igen naprakészek, mert a Cégszolgálat valamennyi cégbírósággal számítógépes kapcsolatban áll, ennél fogva mindig az aktuális adatokat szolgáltatja.

Mi a különbség a hiteles és nem hiteles kiadmány között?

  1. A hiteles (közokirati) formában kiadott kiadmány akkor hiteles, ha az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat hitelesítő záradékot tartalmazó, valamint a kiadmány kiállítóját azonosító bélyegzőjével látja el a cégnyilvántartásban szereplő elektronikus okiratról készített másolatot. A kiadmány = közokirat, amely teljes bizonyító erővel bír.
  2. Nem hiteles (nem közokirati) formában kiadmány akkor nem hiteles, ha az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat, mint a kiadmány kiállítóját azonosító bélyegzőjével látja el a cégnyilvántartásban szereplő elektronikus okiratról készített másolatot. A kiadmány ebben az esetben tájékoztató jellegű, bizonyító erővel nem rendelkezik.

Hogy alakul a céginformáció költségtérítése, ha azt elektronikus úton szolgáltatják?

1/2006. (VI. 26) a Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat működéséről, valamint a céginformáció költségtérítéséről szóló IM rendeletben foglaltak szerinti költségtérítésből és a számítógépes rendszer használatának költségéből tevődik össze.